0

Film premierek – 2011.03.17


Dobolj, ha tudsz!
színes, feliratos, szerb dokumentumfilm, 75 perc, 2009
Rendező: Vanja Kovačević

Vanja, a filmrendező – főszereplője közel 30 évesen döbben rá arra, hogy, – bár gyermekkora óta álmodozik róla – még mindig nem tanulta meg a dobolás, nem éppen egyszerű mesterségét. Mi mást is tehetne ilyenkor az ember lánya, mint, hogy meghirdet egy fellépést, a még nem létező bandájával. A határidő igencsak szűk, hiszen alig 10 hónap áll főhősnőnk rendelkezésére, hogy összehozzon egy ütős csapatot és elsajátítsa a dobolás bonyolult művészetét. Minderre természetesen kedvenc zenekarának, a világszerte elismert Decemberists, “I Was Meant for the Stage” című száma inspirálja. Vanja pedig arra sem rest, hogy külföldre utazzon, egy Decemberists koncert erejéig és maguktól a példaképektől kérjen útmutatást.


A Föld inváziója – Csata: Los Angeles
színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 116 perc, 2011
Rendező: Jonathan Liebesman
Főszereplők: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Bridget Moynahan

Egy tengerészgyalogos-egységet Nantz őrmester (Aaron Eckhart) vezetésével Los Angeles-be vezényelnek ismeretlen küldetéssel. A katonáknak váratlanul szembe kell nézniük a különös ellenséggel: az űrből jött lények a tenger felől érkeznek, és a partraszállás során válogatás nélkül mindenkit azonnal megölnek. A szakasz már csak annyit tehet, hogy kimenti az utolsó túlélőket. Belekeverednek a totális háborúba. A Földnek valószínűleg vége. A katonák mégis kitartanak a végsőkig.


Fütyülök az egészre
színes, feliratos, román-svéd filmdráma, 94 perc, 2010
Rendező: Florin Şerban
Főszereplők: George Piştereanu, Ada Condeescu, Mihai Constantin

Silviu-nak már csak öt napja van hátra a fiatalkorúak börtönében. Nagyon kell uralkodnia magán, hogy ez alatt a rövid idő alatt ne veszítse el a fejét. Társai durva és provokatív kóstolgatásait még talán sikerül is eltűrnie, de a múltból felbukkanó anyja bejelenti, hogy magával viszi Silviu öccsét Olaszországba. Silviu mindenkinél jobban szereti testvérét, akit ő nevelt fel, és nem akarja, hogy az ő sorsára jusson. Silviu végzetes döntésre szánja el magát.


Pál Adrienn
színes, magyar-holland-osztrák-francia filmdráma, 136 perc, 2010
Rendező: Kocsis Ágnes
Főszereplők: Gábor Éva, Znamenák István, Pokorny Lia

A film Piroska, egy túlsúlyos, érzéketlenné vált ápolónő története, “aki nem tud ellenállni a krémes süteményeknek. Az elfekvőosztályon dolgozik, az életét körbefonja a halál. Egy napon útra kel, hogy megkeresse régen elvesztett gyerekkori barátnőjét. Miközben az emlékeit próbálja összegyűjteni, ellentmondásos utazásra indul a saját és azok emlékezetében, akikkel útja során találkozik”.


Sanctum
színes, feliratos, amerikai-ausztrál kalandfilm, 108 perc, 2010
Rendező: Alister Grierson
Főszereplők: Rhys Wakefield, Allison Cratchley, Alice Parkinson

Egy búvárcsapat különleges expedícióra indul a világ leghatalmasabb, legszebb és legnehezebben megközelíthető víz alatti barlangjába. Ám amikor a tomboló trópusi vihar nyomán lezúduló víztömeg elzárja a kivezető utat, a csoport egyre mélyebbre kényszerül a járatokba. Hamarosan nemcsak a halálosan veszélyes, ismeretlen tereppel, hanem az egyre jobban elharapódzó pánikkal is meg kell küzdeniük, ha meg akarják találni a tengerhez vezető utat és életben akarnak kijutni.

Válasz