0

Film premierek – 2011.02.24.


Féktelen harag
színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 104 perc, 2011
Rendező: Patrick Lussier
Főszereplők: Nicolas Cage, Amber Heard, Billy Burke

Három nap múlva telihold lesz. Milton (Nicolas Cage) versenyt fut az idővel. Egy vérszomjas szekta vezetője az ő lányát akarja feláldozni, mert azt hiszi, hogy ezzel beteljesítheti őrült küldetését: a pokol földrehozatalát. Milton már meghalt egyszer, de a pokolból kitörve egy pincérnő (Amber Heard) és egy tűzvörös sportkocsi segítségével száguld a cél felé. De nem csak a rendőrség van a nyomában. A Sátán utána küldte egyik zsoldosát, akit senki nem állíthat meg abban, hogy visszavigye Miltont a pokolba.


A harcos
színes, feliratos, amerikai életrajzi dráma, 115 perc, 2010
Rendező: David O. Russell
Főszereplők: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams

A harcos szókimondó, szeretettel teli humorral átszőtt, és egyben megrázó története megtörtént eseményeken alapul. A film főhőse a hihetetlen visszatérést produkáló, és váratlanul bokszhőssé váló “Irish” Micky Ward, és féltestvére, Dicky Eklund. Akiknek előbb ellenfelekké kellett válniuk ahhoz, hogy végül igazi testvérekként tudják megszerezni a győzelmet, és meg tudják erősíteni a családi kötelékeket.


Honnan tudod?
színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 121 perc, 2010
Rendező: James L. Brooks
Főszereplők: Reese Witherspoon, Paul Rudd, Owen Wilson

A szerelem bonyolult. Van úgy, hogy egy nő beleszeret egy férfiba, azután esetleg egy másikba, azután újra az egyikbe. De honnan tudja, ha rátalált az igazira? Lisa (Reese Witherspoon) élete tele van bonyodalmakkal és egy kis szünetre, kikapcsolódásra lenne szüksége. Ekkor jön a képbe Matty (Owen Wilson), a nagydumájú sztársportoló, akivel kapcsolata épp kezd komolyabbra fordulni, mikor bemutatják George-nak (Paul Rudd). George nem túl szerencsés passzban van: a barátnője épp elhagyta, anyagilag a csőd szélén áll, és még egy szövetségi nyomozás célpontjává is válik, amit apja (Jack Nicholson) cége ellen indítottak. A bajok ellenére neki mégis folyton Lisa jár a fejében, csak rá tud gondolni, és arra amire már az első randijukon rájöttek: annak ellenére, hogy úgy tűnik minden kezd körülöttük széthullani mégis tudják, valami igazán jó történhet velük.


Precious – A boldogság ára
színes, feliratos, amerikai filmdráma, 109 perc, 2009
Rendező: Lee Daniels
Főszereplők: Gabourey Sidibe, Mo’Nique, Mariah Carey

Precious Jones, a zárkózott harlemi gimnazistalány élete nem tündérmese. A túlsúlyos lányt az iskolában kiközösítik, otthon pedig kegyetlen anyja terrorizálja. Mindezek tetejébe még terhes is immáron második gyermekével. Precious nem üldöz elérhetetlen álmokat – csupán boldog szeretne lenni, mint mi mindnyájan -, így amikor felcsillan a lehetősége annak, hogy átkerüljön egy alternatív iskolába, ahol végre emberszámba veszik, a lány azonnal kap az alkalmon. Önző édesanyjának azonban más tervei vannak vele.


Szerelmek Háza
színes, feliratos, finn vígjáték, 102 perc, 2009
Rendező: Mika Kaurismäki
Főszereplők: Hannu-Pekka Björkman, Elina Knihtilä, Tommi Eronen

Ez az a helyzet, amelyre azt mondják: amikor a hóhért akasztják? Csődbe ment a párterapeuta Juhani házassága. A harmincöt éves férfi és a nála egy esztendővel fiatalabb felesége, Tuula elhatározzák, hogy a válásukat civilizált módon fogják intézni. A dolog azonban rosszul indul, mert egyik éjjel Tuula egy férfival állít be. Juhani felhúzza magát az asszonya egyéjszakás kalandján, és elhatározza, hogy visszavág. Hogy Tuulát kiűzze a házból, felbérli a prostituált Ninát, játssza el az új barátnője szerepét. Az indulatok és a szenvedélyek elszabadulnak.

Válasz