0

Film premierek – 2011.01.27.


A dilemma
színes, magyarul beszélő, amerikai film, 112 perc, 2011
Rendező: Ron Howard
szereplők / magyar hangok: Vince Vaughn (Haás Vander Péter), Kevin James (Holl Nándor), Winona Ryder (Bogdányi Titanilla), Jennifer Connelly (Gubás Gabi), Channing Tatum (Dévai Balázs), Queen Latifah (Ősi Ildikó)

Ronny, a megrögzött agglegény, és Nick, a boldog házasember főiskola óta tűzön-vízen át kitartottak egymás mellett. Most társak egy autótervező cégnél, és egy álomprojecten dolgoznak, ami befuttatná a cégüket. Ronny barátnőjével, Beth-szel és Nick feleségével, Genevával az oldalukon egyszerűen verhetetlenek. Ám Ronny világa a feje tetejére áll, amikor véletlenül meglátja Genevát egy másik férfival, és a fejébe veszi, hogy kideríti, hányadán állnak a dolgok. Magánnyomozása komikus káoszba torkollik, és megtudja, hogy Nicknek is megvannak a maga kis titkai. Az óra ketyeg, a feszültség nő, ahogy közeledik karrierjük legfontosabb prezentációja, és Ronnynak mérlegelnie kell, hogy mi történik, ha feltárja az igazságot a barátjának.


Rohanás
színes, feliratos, amerikai akciófilm, 95 perc, 2010
rendező: George Tillman Jr.
szereplők: Dwayne “The Rock” Johnson, Oliver Jackson-Cohen, Billy Bob Thornton, Carla Gugino, Jennifer Carpenter, Tom Berenger, Mike Epps, Moon Bloodgood

A szabadulás nem egyenlő a szabadsággal. Egy férfi (Dwayne Johnson) kiszabadul a börtönből, és tudja: legfontosabb feladata az, hogy megbosszulja a testvére halálát, akivel együtt vett részt egy félresikerült betörésben. Nem érdekli, hogy vannak-e tanúk. Nem finomkodik. Akinek része lehetett az árulásban, annak vége. Tudja, hogy csak néhány órája van. A nyomában egy zsaru (Billy Bob Thornton) és egy bérgyilkos (Oliver Jackson-Cohen). Ő mégis mindenen keresztülverekszi magát, hogy megtudja, pontosan mi történt azon a végzetes éjszakán, megtalálja a bűnöst, és a szemébe nézzen.


Boszorkányvadászat
színes, feliratos, amerikai fantasy, 98 perc, 2010
rendező: Dominic Sena
szereplők: Nicolas Cage, Ron Perlman, Claire Foy, Stephen Campbell Moore, Robert Sheehan, Ulrich Thomsen, Christopher Lee, Andrew Hefler

Amikor Behman és Felson az évekig tartó háborúzás után hazatérnek, észreveszik hogy szülőföldjükön gyilkos pusztítást végzett a pestis. Az egyházi vezetőknek meggyőződésük, hogy a járványért egy boszorkánysággal vádolt lány a felelős. Emiatt arra utasítják a két férfit, hogy a furcsa lányt vigyék egy elhagyatott kolostorba, ahol a szerzetesek egy ősi szertartás segítségével leveszik majd az átkát a vidékről. Az erejüket és bátorságukat próbára tevő veszedelmes, váratlan helyzetekben gazdag utazás során felfedezik a lány sötét titkát, és kénytelenek megküzdeni egy rettenetes hatalmú erővel, amely az egész világ sorsát eldöntheti.


Emberek és istenek
színes, feliratos, francia filmdráma, 122 perc, 2010
rendező: Xavier Beauvois
Főszereplők: Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin

Az Emberek és Istenek a 90-es években játszódik egy kis algériai hegyi faluban. Nyolc francia ciszterci szerzetes él itt együtt a helyi muszlimokkal, egészen addig békességben, míg fundamentalista szélsőségesek meg nem támadják a falut. A korábban egyetértésben élő szerzeteseket megosztja a vak testvéri szeretet, illetve a józan gondolkodás. Végül feloldozást a film drámai vége sem ad.


Szerelem, pasta, tenger
színes, feliratos, olasz vígjáték, 110 perc, 2010
Rendező: Ferzan Ozpetek
Főszereplők: Riccardo Scamarcio, Alessandro Preziosi, Nicole Grimaudo

Az olasz tésztagyáros család két reménysége – Tommaso és Antonio  – mindketten másképp képzelik el az életüket, mint ahogy felmenőik szeretnék, s ebből komoly galiba támad a családi asztal körül. Tommaso nagy bejelentésre készül: tudatni tervezi szüleivel, hogy homoszexuális, és tőlük távol, Rómában, íróként szeretné folytatni az életét. Így Antonióra marad a hagyományosan családi üzlet, a tésztaüzem vezetése, de legszívesebben ő is menekülne a feladat elől. Valamelyiküknek azonban áldozatot kell hozni. A fiúk döntéseit a sokat látott nagymama segíti, akinek szív dolgaiban mindig is megvolt a határozott véleménye. S ha ő nem lenne elég meggyőző, megérkeznek a már amúgy is hangos családi villába Tommasso római barátai, akik szintén befolyásolni szeretnék az események

Válasz