0

Hírek az Oscar díjról – 2011.01.20.

Az Oscar nem csak a díjátadásból áll, hanem a köré szervezet többi rendezvényből is.Két kiállítás is nyílt ennek keretében:
– az egyik január 20-tól Bob Peak híres film plakátjait mutatja be, aki nevéhez a “My fair  Lady”, a “Superman”, a “Start Trek – mozifilm”, “Apokaliszis most” és a “Camelot” plakátjai füzödnek. Bob Peak-et (1927-1992) tarják a modern Hollywood film plakátok atyjának. Plakátjaival több díjat is elnyert. A belépés a kiállításra ingyenes.

– a másik kiállítás az előzővel egy időben van és “Masters of the Close-Up” címmel Owen Roizman operatőr portréját mutatja be. Roizman 35 éves pályafutása alatt közel 30 filmet forgatott, amiből 5-öt jelöltek Oscar díjra a “Francia kapcsolatot”(1971), “Az ördögűző”(1973), “A hálózat” (1976), “Aranyoskám” (1982) és a “Wyatt Earp” (1994). Ő ihlette barátját 1996 körül Douglas Kirkland fotográfust. A kiállítás többi részén “Up Close” címmel leendő portrékat mutat be, mint pl. Caleb Deschanel (“The Right Stuff,” “The Patriot”, “Spiderwick Chronicles”), Ellen Kuras (“The Betrayal of (Nerakhoon),” “Away We Go”), Daryn Okada (“Mean Girls,” “Baby Mama”) and John Toll (“Legends of the Fall,” “Braveheart,” “Gone Baby Gone”). Erre a kiállításra is a belépés ingyenes.

Válasz