0

Film premierek – 2010.12.16.


Üvegtigris 3
színes, magyar vígjáték, 100 perc, 2010
rendező: Rudolf Péter
szereplők: Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre, Kamarás Iván, Szabó Erika, Pikali Gerda, Ruttkay Laura

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi – ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép. Az Üvegtigris váratlan vendége, Feri, a budapesti sztárügyvéd – bár nem tervezte -, a büfénél marad, míg Lali – bár nem tervezte -, az ügyvéd Bentley kabriójában marad. Elindul egy őrült nap, az álomautóra azonnal felfigyel az álomnő, Lali játszani kezdi a nagymenőt, és elkezdődik élete legnagyobb kalandja, élete talán legjobb nőjével, sőt nőivel. De vajon mi történik, ha Laliról kiderül, hogy nem nagymenő és találkozik a feleség, a szerető, a majdnem szerető és a majdnem vízvezeték-szerelő? Mi történik, ha barátai Lali után mennek, hogy megmentsék Feritől, akit egy időre elnyelt a Tigris? Mire számíthatnak, ha Feri mégis kiszabadul és kiderül, hogy Lali – tudtán kívül – magával vitt valamit, ami sokkal fontosabb, mint a kocsija? Lali élete mindenképp nehéz lesz, akár a Tigrisen innen, akár a Tigrisen túl.


Tron: Örökség
színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 126 perc, 2010
rendező: Joseph Kosinski
szereplők / magyar hangok: Jeff Bridges (Kőszegi Ákos), Garrett Hedlund (Minárovits Péter), Olivia Wilde (Peller Mariann), James Frain (Lux Ádám), Michael Sheen (Kálloy Molnár Péter), Bruce Boxleitner (Dörner György)

A Tron: Örökség egy olyan 3D-s high-tech történet egy elképesztő digitális világról, melyhez fogható eddig nem volt látható a mozivásznon. Sam Flynn-t, az önfejű 27 éves fiút nem hagyja nyugodni apja, az egykoron a világ legjobb videojáték fejlesztőjeként számon tartott Kevin Flynn rejtélyes eltűnése. Amikor Sam egy különös szignál után kezd el nyomozni, amit a régi Flynn Játékteremből küldenek – és csakis az apjától érkezhet – hirtelen egy digitális világba csöppen, ahol Kevint 20 éve tartják fogságban. A félelmet nem ismerő harcosnő Quorra segítségével apa és fia nekivág az élet-halál útnak az elképesztő kiber-univerzumban, amit Kevin saját maga alkotott. A különös kiber-világ igencsak megelőzte korát, az elképzelhetetlen járgányokkal, fegyverekkel, látványvilággal és a könyörtelen gazemberrel, aki mindent megtesz, hogy megakadályozza Flynnék szökését.


Megaagy
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 96 perc, 2010
rendező: Tom McGrath
magyar hangok: Csankó Zoltán, Minárovits Péter, Fekete Ernő, Kisfalvi Krisztina

Megaagy a világ a legbriliánsabb gonosztevője. És a legsikertelenebb is. Az évek során minden elképzelhető eszközzel megpróbálta meghódítani Metro Cityt, ám minden kísérlet kolosszális kudarcba fulladt a Metro Man néven ismert szuperhős miatt. Metro Man legyőzhetetlen volt, egészen addig, amíg Megaagy meg nem ölte az egyik elfuserált gonosz terve keretében. Így viszont Megaagy hirtelen életcél nélkül maradt – szupergonosztevő szuperhős nélkül. Ráébred, hogy életcéljának elérése a legrosszabb, ami eddig történt vele. Ezért úgy határoz, hogy csak egyféleképpen kerülhet ki ebből a csávából: ha új hős ellenfelet teremt Titán néven, aki a tervek szerint sokkal nagyobb, jobb és erősebb lesz, mint Metro Man valaha is volt. Ám Titán igen hamar úgy dönt, hogy gonosznak lenni sokkal nagyobb buli, mint jófiúnak – de ő nem uralni akarja a világot, hanem elpusztítani. Most hát az a kérdés, hogy vajon Megaagy el tudja-e pusztítani saját ördögi teremtményét. Vajon a világ legokosabb embere ez egyszer képes okosan dönteni? Vajon a gonosz zseni lehet-e a saját történetének pozitív hőse?

Válasz