0

Film premierek – 2010.12.09

RED
színes, magyarul beszélő, amerikaiakció-vígjáték, 111 perc, 2010
rendező: Robert Schwentke
szereplők / magyar hangok: Bruce Willis (Dörner György), Mary-Louise Parker (Kökényessy Ági), Morgan Freeman (Reviczky Gábor), John Malkovich (Mertz Tibor), Helen Mirren (Bánsági Ildikó), Karl Urban (Nagy Ervin)

Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) és Victoria (Helen Mirren) egykor a CIA legjobb ügynökei voltak. (Természetesen nem porszívókat árultak.) Ismerik a szervezet minden titkos (valamint kompromittáló) anyagát, és most éppen emiatt válnak a CIA célpontjává. A visszavonult szuperkémeknek minden tudásukra szükségük van, hogy profi csapatként egy lépéssel üldözőik előtt járjanak, megpróbáljanak életben maradni a folyamatos merényletek közben és rájönni, hogy vajon melyik információ az, amely miatt egykori munkaadóik a legkülönfélébb módszerekkel megpróbálják hidegre tenni őket. (Értelemszerűen nem egy hangulatos alaszkai kalandtúra akarják küldeni a csapatot.) Frank és csapata úgy dönt, betörnek a CIA titkos központjába, és fényt derítenek azokra a titkokra és összeesküvésekre melyek miatt egyre többen akarják kinyírni őket.

Narnia Krónikái 3. – A Hajnalvándor útja
színes, magyarul beszélő, angol családi kalandfilm, 113 perc, 2010
rendező: Michael Apted
szereplők / magyar hangok: Ben Barnes (Moser Károly), Skandar Keynes (Jelinek Márk), Georgie Henley (Ungvári Zsófia), Will Poulter (Császár András), Liam Neeson (Vass Gábor), Tilda Swinton (Básti Juli)

A Pevensie-gyerekek körül a leghétköznapibb dolgok is csodává válnak. Ezúttal egy festménnyel kezdődik minden: a vásznon árválkodó hajó életre kel, és Lucy, Edmund és a kissé elviselhetetlen unokatestvérük az óceánba zuhannak. Szerencsére a Hajnalvándor legénysége kimenti őket és így az ifjú kalandoroknak egyre újabb, izgalmasabb és veszélyesebb próbákat kell kiállniuk. A hajó és rajta Caspian király Narnia hét elveszett urát keresi a Magányos Szigetek környékén, ahol rabszolga-kereskedők, trónbitorlók, tengeri viharok, a mélység fenekén élő szörnyek és láthatatlan lények várnak az expedíció tagjaira. Narnia mesés teremtményei az angol gyerekek segítsége nélkül ismét benne volnának a slamasztikában!

Válasz