0

Film premierek – 2014.01.09.

Eljött az uborkaszezon a mozikban, hiszen a heti 3 premier nem mondható soknak. Azonban a két hete vásznon lévő Martin Scorsese film – Leonardo di Caprioval – A Wall Street farkasa tarol a mozikban.

 

 

 


Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony!
(Vive la France)
színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 94 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Michaël Youn
Főszereplők: José Garcia, Michaël Youn, Isabelle Funaro

Frezura és Musztafa két jó szívű, Borat-hasonmás pásztor Taplisztánból, amely egy kis ország Közép-Ázsiában, melyről még soha senki nem hallott. Annak érdekében, hogy az országot a nemzetközi reflektorfénybe állítsa, a taplisztáni elnök fia úgy dönt, hogy kipróbálják a “terrorreklámot”: megbízza a két, inkább naiv mint gonosz pásztort életük legfontosabb küldetésével: pusztítsák el a párizsi Eiffel-tornyot! Hogy elérjék a céljukat, át kell vágniuk az elképzelhető legellenségesebb területen: Franciaországon. Franciaország messze eltér attól, amit a leírásokból hallottunk: korzikai nacionalisták, túlbuzgó rendőrök, tisztességtelen taxisofőrök, erőszakos fociultrák, zsémbes alkalmazottak, barátságtalan pincérek, kafkai közigazgatás és orvosi műhibák, ezek nem kímélnek senkit. Szerencsére találkoznak Marianne-nal, a fiatal és csinos riporterrel, aki illegális bevándorlónak hiszi őket, és megmutatja nekik Franciaország másik arcát: egy vendégszerető, csodálatos és nagylelkű földet, ahol az élet felhőtlen (?).

 


MARS Az utolsó napok
(The Last Days on Mars)
színes, feliratos, angol-ír sci-fi, 98 perc, 2013 (16)
Rendező: Ruairi Robinson
Főszereplők: Liev Schreiber, Romola Garai, Elias Koteas

Az első emberi legénységgel kivitelezett Mars-misszió utolsó napján Vincent Campbell a Tantalus bázis egyik asztronautája fantasztikus felfedezést tesz: olyan fosszíliákat talál, amelyek egyértelműen a bakteriális életre utalnak. Vincent azonban nem akar osztozni a dicsőségen a legénység többi tagjával, így a parancs ellenére egyedül indul küldetésre, hogy további bizonyítékokat találjon. Mintagyűjtés közben azonban a porózus talaj beszakad alatta, és egy mély barlangba zuhan. Kollégái összetörve, épphogy életben találnak rá, majd nem sokkal később egy másik társuknak is nyoma veszik. A csapat lassan rájön, hogy a halottnak hitt életforma talán mégis életben van, és ha nem érik el időben az űrhajót, talán mindannyiukkal végez.

 


Street Dance – All Stars
(All Stars)
színes, magyarul beszélő, angol vígjáték, 106 perc, 2013 (6)
Rendező: Ben Gregor
Főszereplők: Theo Stevenson, Akai Osei-Mansfield, Ashley Jensen

Ethan és Jaden komoly tervet eszeltek ki: újra összeboronálják táncos csapatukat egy tehetségkutatóra, amelyen megszedik magukat pénzzel, s így megmentik kedvenc klubjukat a bezárástól. Illetve Ethan emellett még álmai hercegnőjét is le akarja nyűgözni. A gond mindössze annyi, hogy Ethan nem tud táncolni, Jadent szülei tiltották el tőle, a többiek pedig egy teljesen kezelhetetlen társaság. Ennek ellenére megpróbálják a lehetetlent, először is meggyőzni Ginát, a klub tulajdonosát, hogy adjon egy esélyt tervüknek.

 

Válasz