0

Film premierek – 2014.02.13.

Február második hete és mi van akkor? Hát Valentin nap és a szerelmesek hete, ezen a héten a megszokottnál kicsit több a romantikus film. A hét érdekessége lesz a kislányok kedvence Justin Bieber filmje a Belive.

Eltűnő hullámok
(Vanishing Waves / Aurora)
színes, feliratos, litván thriller, 124 perc, 2012 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Kristina Buozyte
Főszereplők: Marius Jampolskis, Jurga Jutaite, Frédéric Andrau

Valószínűleg előfordult már, hogy arról álmodoztunk, hogy beférkőzhessünk egy másik ember tudatába, hogy megtapasztalhassuk, milyen az ideális kapcsolat. Egy laboratóriumban azzal kísérleteznek, hogy egy kómában fekvő beteg képzeletébe behatolva, vizuálisan is feltérképezzék az agy működését. A feladatra önként vállalkozó Lucast (Marius Jampolskis) csatlakoztatják rá az öntudatlan kísérleti alanyra, Aurorára (Jurga Jutaite), aki aztán olyan fantasztikus élményekkel ajándékozza meg a film főszereplőjét, amelyektől egy idő után képtelenség szabadulni, így Lucas újra és újra belép a kómában fekvő beteg tudatába. Már első alkalommal csókolózik, majd szeretkezik a nővel egy aranyfénnyel bevilágított üres tengerparti ház deszkapadlóján. Lucas az álom, a virtuális érzékelés és a lány hatása alá kerül, a kísérlet kicsúszik a tudományos keretek közül.

Justin Bieber – Believe
(Justin Bieber’s Believe)
színes, feliratos, amerikai koncertfilm, 92 perc, 2013 6 éven aluliaknak nem ajánlott
Rendező: Jon M. Chu

Justin Bieber legalább annyira megosztó személyiség, mint amennyire sikeres. Lehet szeretni, lehet gyűlölni, közömbösnek maradni iránta azonban csaknem lehetetlen. Bieber története a XXI. század első évtizedének kordokumentuma is, az idén 20. életévét betöltő kanadai fiút ugyanis 2008-ban a YouTube videomegosztón fedezte fel későbbi menedzsere, Scooter Braun. A világszerte tinédzserek millióit meghódító popsztárból napjainkra megkerülhetetlen ikon lett, akinek a zeneipar legnagyobb nevei versengenek a kegyeiért. 2011-ben a zenerajongók már láthatták a mozivásznon, akkor ugyanis 2010-es koncertturnéjából készült egész estés dokumentumfilm Soha ne mondd, hogy soha (Justin Bieber: Never say Never) címmel. A fiatal megasztár persze azóta sem pihen, 2012 szeptemberében indult második világ körüli turnéjára, amellyel Believe című albumát népszerűsítette. Ezúttal is vele tartott Jon M. Chu aki a Soha ne mondd, hogy soha-t is jegyezte. A Believe tehát látványvilágban hasonló élményt kínál, ráadásul most sem lesz hiány sztárokban. Emellett pedig a nézők betekintést nyerhetnek a turnék világának kevésbé csillogó, embert próbáló világába is a maga őszinte nyersességével együtt.

Megdönteni Hajnal Tímeát
színes, magyar romantikus vígjáték, 105 perc, 2014 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Herczeg Attila
Főszereplők: Osvárt Andrea, Simon Kornél, Szabó Simon

Mindenki ugyanazt akarja. Hajnal Tímeát. Aki szupersztár fotómodell, egy sztártévés csaja, gazdag és gyönyörű. És nagyon unja az egész felhajtást, egyszerűbb, békésebb életre vágyik. A 15 éves érettségi találkozóján találkozik Danival, aki egy építésziroda alkalmazottja, az esküvőjére készül, tűri a menyasszonya meg a családja basáskodását és nagyon unja az egész felhajtást. Az egykori osztálytársak beszélgetnek meg isznak kicsit, azután futólag elcsábítják egymást a ruhatárban. Nem nagy ügy. Mindenkivel előfordul az ilyesmi. Csak az a baj, hogy az esetet levideózza Bögöcs, a tapló, nagyszájú, fukszos, susogó mackós pornóproducer, és a felvétel segítségével megzsarolja Danit. De valami nagyon furcsát kér cserébe a felvételért: hogy megdönthesse Hajnal Tímeát.

Téli mese
(Winter’s Tale)
színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 117 perc, 2014 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Akiva Goldsman
Főszereplők: Colin Farrell, Jennifer Connelly, Will Smith

Ebben a különös világban minden megtörténhet. New York nem az a város, amit ismerünk. Lakói másképp öltöznek, másképp viselkednek, más szabályok szerint élnek – és mindig készen állnak a csodára. Peter (Colin Farrell) bevándorlók gyermekeként érkezett ide, de mert nem engedélyezték, hogy partra lépjen, egy csöpp hajón érte partot. Azóta szakképzett betörő lett, majd miután összekülönbözött a bandavezérrel, örök szökevény. Egy betörése során a fiatalember beleszeret egy rejtélyes, titokzatos lányba – aki halálos beteg. Egy másik betörés után őt és fehér lovát titokzatos felhő nyeli el. Amikor évtizedekkel később újra előbukkan, már minden egészen más, mint addig volt, és ő nem emlékszik semmire.

Végtelen szerelem
(Endless Love)
színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 103 perc, 2014 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Shana Feste
Főszereplők: Bruce Greenwood, Gabriella Wilde, Emma Rigby

A Végtelen szerelem Alex Pettyfer (Magic Mike) és Gabriella Wilde (A három testőr) főszereplésével egy gazdag lány és egy karizmatikus fiú története, akik azonnal heves vonzalmat éreznek egymás iránt, és az ebből fakadó szerelmi szenvedély annál hevesebben lángol fel, minél jobban megpróbálják szétválasztani egymástól a fiatalokat a szüleik.

(színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 103 perc, 2014) (12)
Rendező: Shana Feste
Főszereplők: Bruce Greenwood, Gabriella Wilde, Emma Rigby

Válasz