0

Film premierek – 2014.02.06.

Írd és mondd a héten 9, azaz kilenc premier film közül lehet választani ezen a héten csütörtökön. Ugyan a drámák hete, de lesz animációs film,  romantikus film és sci-fi is. Lehet Legózni, de akik emlékeznek a Robotzsarura Peter Wellerrel és Nancy Allennel, azoknak most meg kell szokni Joel Kinnamant és a modernizált designt. A Vertigo Média jóvoltából a Nimfomániás második rész is a vászonra kerül, de lesz Kertvárosi bordély, két háborús film az egyik a második világháborúban, a másik pedig Afganisztánban játszódik.

A háború angyalai
(Angel of the Skies)
színes, feliratos, dél-afrikai háborús filmdráma, 103 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Christopher-Lee dos Santos
Főszereplők: Nicholas Van Der Bijl, Brad Backhouse, Adam Boys

A II. Világháború legvéresebb időszakában a Brit Királyi Légierő minden lehetséges erejét latba veti, hogy sikeresen verje vissza a német csapatok terjeszkedését a kontinensen. A dél-afrikai Kirk kapitány eltökélten hisz a győzelemben, ezért önkéntesnek jelentkezik a légierőhöz, hogy legénységével csapást mérhessen Németországra. Küldetésük során gépük találatot kap és kénytelenek ellenséges területen kényszerleszállást végezni. A földet érést követően a legénység tagjait üldözőbe veszi egy SS osztag és kezdetét veszi a macska-egér harc. Kirk kapitány és legénysége emberfeletti küzdelemmel próbál egy lépéssel az őket kutató német egység előtt haladni, hogy mindannyian épségben hazatérhessenek családjukhoz, azonban menekülési akciójuk nem a tervek szerint alakul.

Kertvárosi bordély
(Concussion)
színes, feliratos, amerikai filmdráma, 96 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Stacie Passon
Főszereplők: Robin Weigert, Maggie Siff, Johnathan Tchaikovsky

A kiegyensúlyozottnak tűnő, ám kiüresedett leszbikus házasságban élő 42 éves Abby egy otthoni baseball-meccs közben szerzett sérülés után úgy érzi: élete nem mehet tovább az eddigi kerékvágásban. Nem foroghat minden a kertvárosi ház, a gyerekek és a felesége körül. Többre van szüksége. Úgy dönt, új életet kezd mint Eleanor, a luxusprostituált. A manhattani tetőtérben zajló üzleti tevékenységét tökéletesen be tudja illeszteni családi életébe. Nem a pénzért teszi, ami tesz: míg a szexuális kísérletezés eddig nem ismert izgalmakat visz életébe, rájön arra is, hogy az elesetteken való segíteni vágyás még fontosabb, mint a test örömei. Ez a titkokkal terhelt kettős élet valójában útkeresés a számára.

Kísértés
(Breathe In)
színes, feliratos, amerikai filmdráma, 98 perc, 2013 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott
Rendező: Drake Doremus
Főszereplők: Guy Pearce, Amy Ryan, Mackenzie Davis

Ahogy a nyár őszre fordul, Keith Reynolds zenetanár (Guy Pearce) az éhező művészként megélt régi napjain mereng. Miközben felesége, Megan (Amy Ryan) és lánya, Lauren (Mackenzie Davis) a lány középiskolai utolsó évére készül, Keith azokba az estékbe kapaszkodik, amikor egy neves manhattani szimfonikus zenekarnál helyettesíthet csellistaként. Megan úgy dönt, a család befogad egy külföldi cserediákot. Sophie (Felicity Jones), az angol középiskolai végzős könnyen beilleszkedik, de hamarosan nagy kihívás elé állítja a családi kapcsolatrendszert. Felszínre hozza Keith személyiségének impulzivitását, mellyel a látszólag tökéletes családot ismeretlen területekre taszítja.

A Lego kaland
(The Lego Movie)
színes, magyarul beszélő, ausztrál-angol animációs vígjáték, 100 perc, 2014 6 éven aluliaknak nem ajánlott
Rendező: Phil Lord
Főszereplők: Chris Pratt, Will Arnett, Channing Tatum

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket majd meglátjuk hova. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol – de alig érti, mi zajlik körülötte. Karácsony “Fluor” Tomi első szinkron szerepe!

A nimfomániás – 2. rész
(Nymphomaniac)
színes, feliratos, dán-német-francia-belga filmdráma, 123 perc, 2013 18 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Lars von Trier
Főszereplők: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf

Joe-ra (Charlotte Gainsbourg) egy nap egy sikátorban fekve a rideg utcakövön talál rá az éppen boltba igyekvő Seligman (Stellan Skarsgard). A fiatal nőt megverték, vérzik, és szemmel láthatóan segítségre szorul, ezért a férfi megsajnálja, és elviszi magához, hogy ápolja. Joe pedig mind őszintébben meséli el jóakarójának, miképp került abba a lehetetlen helyzetbe, ahogyan találkoztak. A nő nimfomániásnak diagnosztizálja magát, élményei pedig egészen a tinédzserkoráig nyúlnak vissza. Történetei között szót ejt édesapjáról, egy nagy szerelméről, és szeretőkről, de mindenekelőtt szexuális kalandjairól, amelyek bővelkednek extrémitásokban, zavarba ejtő helyzetekben, szexuális pózokban és játékokban, valamint vállalt perverziókban. Seligman megértően, ámde zavartan hallgatja a nőt és a történelemből, valamint a tudományból vett példákkal és tapasztalatokkal igyekszik értelmet adni a nő tetteinek.

A nő
(Her)
színes, feliratos, amerikai romantikus film, 125 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Spike Jonze
Főszereplők: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Chris Pratt

Mindenki igazi társra vágyik. Olyanra, aki figyel, aki megért, aki segít, és aki szeret. Theodore (Joaquin Phoenix) nagyon lassan heveri ki a válását, egyedül él, és nem barátkozik könnyen. Napközben egy számítógépen dolgozik, esténként egy másik számítógépen játszik – és unalmában letölt egy új programot: egy intelligens operációs rendszert. És minden megváltozik. Az egzotikus hangú rendszer (Scarlett Johansson), vagyis Samantha felforgatja addig túl egyforma napait. Mindent tud, mindent ért, és egyre közelebb kerül Theodore-hoz. Olyan közel, hogy a férfi néha már úgy érzi: Samantha testestül-lelkestül az övé.

Nyárutó
(Labor Day)
színes, feliratos, amerikai filmdráma, 111 perc, 2013 (12)
Rendező: Jason Reitman
Főszereplők: Kate Winslet, Josh Brolin, Tobey Maguire

A Nyárutó főhőse a 13 éves Henry Wheeler, aki azon igyekszik, hogy a ház ura legyen, és gondját viselje zárkózott anyjának, Adele-nek, miközben a kamaszkor kínjaival küszködik. Egy alkalommal, amikor az iskolából hazafelé bevásárolni mennek, Henry és az anyja találkoznak Frank Chambersszel, aki ugyan félelmet keltő alak, ugyanakkor nyilvánvalóan segítségre van szüksége. Frank meggyőzi őket, hogy vigyék magukkal az otthonukba, ám később kiderül róla, hogy szökött fegyenc. Ami ezen a hosszú nyárvégi hétvégén történik, mindhárom embert egy életre átformálja.

Robotzsaru
(RoboCop)
színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 121 perc, 2014 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: José Padilha
Főszereplők: Joel Kinnaman, Samuel L. Jackson, Gary Oldman

Detroit, 2028. A robottechnológia monopóliuma egy nemzetközi óriáscég, az OmniCorp kezében van. Különböző harci drónjaikat sikerrel használja a hadsereg a tengerentúlon már évek óta – ez pedig sok milliárdos profitot jelent a cég számára. Az OmniCorp fejesei úgy döntenek, hogy hazai fronton is csatasorba állítják egyébként sokat vitatott technológiájukat, és erre nem sokkal később remek lehetőség adódik. Amikor Alex Murphy (Joel Kinnaman) – a szerető férj és apa, valamint remek zsaru, aki mindent megtesz azért, hogy elsöpörje a bűnözést és a korrupciót Detroit utcáiról – súlyosan megsérül szolgálat közben. Az OmniCorp benne látja meg a lehetőséget, hogy létrehozzanak egy félig ember, félig robot rendőrtisztet. A vállalat álma, hogy minden városban szolgáljon egy Robotzsaru, ennek köszönhetően pedig további milliárdok kerüljenek a részvényesek számláira. Egy dologgal azonban nem számoltak: a robottesten belül továbbra is egy ember rejtőzik, akik igazságot akar szolgáltatni minden áron!

A túlélő
(Lone Survivor)
színes, magyarul beszélő, amerikai háborús filmdráma, 121 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
Rendező: Peter Berg
Főszereplők: Emile Hirsch, Ben Foster, Mark Wahlberg

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

Válasz