0

Film premeierek – 2011.10.06.

Mozikban a családi sci-fi akciófilm Hugh Jackmannal, film készült Erős Zsoltról, ismét mozikban Michael Caine. Részletek és filmek a tovább után.


Álmok otthona – Dream House
színes, feliratos, misztikus thriller, 92 perc, 2011 (16)
Rendező: Jim Sheridan
Főszereplők: Daniel Craig, Rachel Weisz, Naomi Watts

Egyesek szerint minden háznak vannak emlékei. Nem sokkal azután, hogy a család beköltözött az új házba, tudomást szereznek egy brutális bűncselekményről, amelyet a ház előző lakói követtek el. Will elkezdi vizsgálni a tragédiát, es az egyetlen szál, amin elindulhat a szomszédjuk, Ann aki ismerte a meggyilkolt családot.

 


Harry Brown
színes, feliratos, angol krimi, 98 perc, 2009 (18)
Rendező: Daniel Barber
Főszereplők: Michael Caine, Emily Mortimer, David Bradley

A nyugdíjas, egykori tengerészgyalogos Harry Brown (Michael Caine) magányosan éli mindennapjait London egyik rosszhírű kerületében. Feleségét nemrég vesztette el, s időskori özvegységének szomorúságát csak a napi korsó sör és a legjobb barátjával, Leonarddal (David Bradley) játszott sakk-partik dobják fel. Harryt más nem is érdekli, így arról sem akar tudomást venni, hogy lakóhelyét egyre jobban ellepik a drogbandák, amelyek rettegésben tartják a környék lakóit, s agresszív tagjai még a gyilkosságtól sem riadnak vissza. Egyik állandó célpontjuk éppen Leonard, aki hiába fordul félelmében a rendőrséghez, nem kap védelmet, és végül az atrocitások gyilkossággal végződnek. Harry teljesen összeomlik a hír hallatán, majd miután a rendőrség önvédelemnek minősíti Leonard halálát, s lezárja a nyomozást, rájön, hogy csak ő szolgáltathat igazságot. Fegyvert szerez és bosszúhadjáratba kezd, hogy személyesen tegyen rendet a környéken.

 

 


A Hópárduc talpra áll
színes, magyar dokumentumfilm, 87 perc, 2011 (BA)
Rendező: Kollmann András

Élhet-e az ember fél lábbal is teljes életet? 2010. január 2-án Erőss Zsolt, a legeredményesebb magyar hegymászó lavinabalesetet szenved a Magas-Tátrában, melynek következtében jobb lábát amputálni kell. Zsolt már a kórházi ágyán elhatározza, hogy szeptemberben ismét nekivág a Himalájának, hogy egy újabb 8000 méter fölötti csúcsot meghódítson. A stáb végigkíséri Zsolt felépülését az első kórházi járáskísérletektől kezdve egészen az expedícióig, hogy bemutassa azt az emberfeletti küzdelmet, amivel Zsolt vissza szeretne térni a hegyek világába, és újra teljes életet élni.

 

 


Néma csönd – Das letzte Schweigen
színes, feliratos, német filmdráma, 119 perc, 2010 (16)
Rendező: Baran bo Odar
Főszereplők: Ulrich Thomsen, Wotan Wilke Möhring, Katrin Saß

1986-ban a 11 éves Pia biciklijét egy mezőn találták meg, a holttestére a tóban bukkantak. Napra pontosan 23 évvel később, ugyanazon a búzamezőn szintén találnak egy biciklit. Baran bo Odar filmje.

 

 


Vasököl – Real Steel
színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi akciófilm, 127 perc, 2011 (12)
Rendező: Shawn Levy
Főszereplők: Hugh Jackman, Dakota Goyo, Evangeline Lilly

Charlie Kenton (Hugh Jackman) egy kifacsart harcos, egykori bokszoló, akinek karrierjét a ringben megjelenő 2,5 méter magas acélrobotok megjelenése töri derékba. Most nem több mint egy piti kis üzletelő, aki épphogy elég pénzt keres a hulladékfém-bizniszből, hogy eljusson egyik meccshelyszínről a másikra. Amikor Charlie számára már nincs remény, úszik a tartozásokban, hirtelen a fiát is a nyakába varrják egy nyárra. Így kelletlenül összeáll Max-szel (Dakota Goyo) hogy együtt építsenek meg és közösen edzenek egy igazi bajnok-robotot. Vasököl ringbe lépésével Charlie és Max kapnak még egy esélyt a visszatérésre és az egymásra találásra.

Válasz