0

Film premierek – 2009.06.25.


Transformers: A bukottak bosszúja
színes magyarul beszélő amerikai sci-fi akciófilm,
157 perc, 2009 besorolás alatt
rendező: Michael Bay
szereplők: Shia LaBeouf (Markovics Tamás), Megan Fox (Zsigmond Tamara), John Turturro (Kálid Artúr), Tyrese Gibson (Bede Fazekas Szabolcs), Ramon Rodriguez (Simonyi Balázs), Josh Duhamel (Hujber Ferenc), Kevin Dunn (Csuja Imre), Julie White (Kovács Nóra), Hugo Weaving (Borbiczki Ferenc), Peter Cullen (Szélyes Imre)

A várva várt folytatásban Sam Witwicky ismét összeáll az Autobotokkal, hogy felvegye a harcot esküdt ellenségeikkel, az Álcákkal.


Coco Chanel
színes feliratos francia életrajzi dráma, 105 perc, 2009
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott
rendező: Anne Fontaine
szereplők: Audrey Tautou, Benoît Poelvoorde, Alessandro Nivola, Marie Gillain, Emmanuelle Devos, Régis Royer, Yan Duffas

Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája. Egy kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Egy alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Egy kezdő kurtizán, aki túl sovány, és akinek menedéket védelmezője, Etienne Balsan nyújt a könnyűvérű nőcskék és az éjszakai császárok világában. Egy szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja. Egy lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja. Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.

Válasz