0

FRISS! – Elhunyt Leslie Nielsen

Egy újabb nagy színészt veszítettünk el:

84 éves korában elhunyt Leslie Nielsen. A színészt az elmúlt másfél hétben egy floridai kórházban kezelték tüdőgyulladással. Családtagjai, barátai az utolsó pillanatig vele voltak és Ő csak elaludt -nyilatkozta unokaöccse Doug Nielsen.
Fél évszázados pályafutása alatt több filmben, sorozatban szerepelt azonban Őt a vígjátékokhoz kötjük.

1926-ban született Kanadában, az egyem elvégzése után belépett a seregbe, ahol egy évet szolgált, majd leszerelése után a Calgary rádióban volt lemezlovas. Húszas éveiben kezdett színészetet tanulni, első televíziós szereplése 1949-ben volt.  1954-ben kötött szerződést a Paramount filmstúdióval, első elismert szerepe az 1956-os Tiltott bolygó című filmben volt, mint John J. Adams parancsnok. Szerepelt a Poszeidon-katasztrófa című filmben, a világhírt az 1980-as Airplane! című film hozta meg.
Frank Drebint először 56 évesen Nagyon különleges ügyosztály című tévésorozatban játszotta el, a sorozat 6 részt élt meg, azonban Frank Drebint újra éledt az 1988-as Csupasz pisztolyban, majd a nagyobb sikerű Csupasz pisztoly 2 1/2 (1991) valamint a  Csupasz pisztoly 33 1/3: Az utolsó merénylet (1994) című filmben.  A sorozat után rengeteg filmparódiában szerepelt, mint az a Bújj búj ördög, Drakula halott és élvezi, Drágám, add az életed!, Sziki-szökevényHorrorra akadva sorozat utolsó két része valamint a Superhero című film. Utolsó magyarországon bemutatott filmje a 2008-as Amerikai ének című filmje.  1982-ben és 1989-ben Emmy díjra jelölték, 2002-ben megkapta a kanadai állam legmagasabb polgári kitüntetését.

Válasz