0

Film premierek – 2011.09.08.

Jodie Foster Mel Gibsonnal dolgozik filmjében, Antonio Banderas plasztikai sebészként bőrt fejleszt Almodovár filmjében, de itt az 5.-ik végső állomás és itt van Angele és Tony is. Ezt kínálják a mozik 2011. szemptemberének második hetében.


Angele és Tony – Angele et Tony
színes, feliratos, francia filmdráma, 87 perc, 2010 (12)
Rendező: Alix Delaporte
Főszereplők: Clotilde Hesme, Grégory Gadebois, Evelyne Didi

Angéle nagyon nehéz és zárkózott természetű lány. Ráadásul az utcán él, piti lopásokból tartja fent magát és a kisfiát is a szülei nevelik. Egy nap találkozik Tonyval, egy halásszal, akivel fokozatosan bensőséges kapcsolatot tud kialakítani.

 

 


A bőr, amelyben élek – La piel que habito / The Skin I Live In
színes, feliratos, spanyol filmdráma, 120 perc, 2011 (16)
Rendező: Pedro Almodóvar
Főszereplők: Antonio Banderas, Elena Anaya, Blanca Suárez

Amióta felesége egy autóbalesetben megégett, Dr. Robert Ledgard, a kiváló plasztikai sebész életét az emberi bőrrel kapcsolatos kutatás tölti ki. Tizenkét év után laborjában sejtterápiával előállított egy olyan bőrszövetet, amely ellenálló minden sérüléssel szemben. Kísérleteihez szüksége volt egy alanyra, egy megbízható segédre, és arra, hogy félretegye az összes etikai aggályát. Utóbbi nem okozott problémát, segítő társa is akadt Marilia, a születése óta vele élő házvezetőnő személyében; kísérleti nyula pedig egy gyönyörű fiatal nő, Vera, aki a villa foglya.

 

 


A hódkóros – The Beaver
színes, feliratos, amerikai filmdráma, 91 perc, 2011 (16)
Rendező: Jodie Foster
Főszereplők: Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin

Walter Black (Mel Gibson), a valaha szebb napokat látott játékgyár-igazgató tökéletesen elveszítette a kapcsolatot a külvilággal. Teljesen magába zárkózik, és már a családjával se nagyon kommunikál. Aggódó feleségével (Jodie Foster) már végigvették az összes terápiát és csodaszert, hogy kirántsák őt a depresszióból, de szemlátomást semmi sem segít. Aztán egy nap Walter egy hódot formáló kézi bábot talál a szemétben, melyet a karjára húzva hirtelenjében minden megváltozik. A férfit mintha kicserélték volna, az üzletben újra sziporkázik, környezetében mindenkit elbűvöl, a Hódból pedig országos szenzáció lesz. A gond csupán az, hogy maga Walter eltűnni látszik a Hód árnyékában.

 

Végső állomás 5. – Final Destination 5
színes, magyarul beszélő, amerikai horror, 92 perc, 2011 (18)
Rendező: Steven Quale
Főszereplők: David Koechner, Emma Bell, Nicholas D’Agosto

Minden hiába. A sors kérlelhetetlen, a halál bosszúvágyó.  Egy férfi különös megérzése megmenti néhány munkás életét, akik egy függőhíd javításán dolgoznak, de a szerencsés menekülés nem a happy end – hanem egy borzasztó, kilátástalan küzdelem kezdete. A halál ugyanis nem szeret veszíteni, és akiket áldozatul nézett ki magának, azokat mindenképpen magával viszi. Hiába menekülnek az életben maradtak, hiába próbálják megúszni az elkerülhetetlent. A mindenütt jelen lévő halál egyenként, borzalmasabbnál borzalmasabb módon vadássza le őket.

 

Válasz