0

Filmes szégyenfalra kerül Magyarország – Film premierek késve

Több Hollywood-i filmstúdiónak feltűnt,  hogy az utóbbi időben az első kalózkópiák Magyarországról kerülnek fel az internetre.Elsőként a Warner Bros. lépett először és így több film premierje későbbre kerül, mint az amerikai bemutató – közölte a a Sony Pictures, a 20th Century Fox és a Warner Bros. filmjeit Magyarországon forgalmazó InterCom marketing és kommunikációs igazgatója Ádám Bernadett. “Hosszútávon valóban a teljes magyar moziforgalmazást veszélyezteti a stúdiók kalózok elleni ilyen típusú, kényszer szülte védekezése” nyilatkozta az Index-nek. Ezzel a döntéssel a magyarországinál jóval erősebb és fontosabb piacok mozis bevételeit próbálja védeni a stúdió.
Buda Andrea a Cinema City hálózat marketing igazgatója az RTL Klub híradójának aggályát fejezte ki, hogy a filmek ezek után is felfognak kerülni, valahogy az internetre és ezzel tovább csökken a magyarországi mozik látogatottság.
Korábban pont a Cinema City anyavállalata és Universal vitája miatt került késve a mozikba a Paul és a Hopp című film.
A mostani döntés a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. című filmet érinti először, ami így csak július 15-től péntektől kerül a mozikba és az eddigi éjféli vetítéseket sem engedi a stúdió.  A nyári premierekből a Förtelemes főnök 20 nappal (júli.28), az Örült, dilis szerelem (szept.1.)  és Végső állomás 5. (szept.8.) több, mint egy hónappal később kerül az amerikai bemutató után a mozikba. Köszönjük a kalózoknak…

Forrás: origo, index, RTL Klub

Válasz