0

Film premierek – 2011.06.09.

Judd Apatowe újra alkotott: a 40 éves szűz és a Felkoppintva után ismét egy siker gyanús vígjátéka a mozikban, Matthew McConaughey komoly arcát mutatja meg, Stohl András pedig egy félig történelmi filmben mutatja meg tudását, de lesznek még vámpírok és nők is a heti premierek között.


Gianni és a nők – Gianni e le donne/The Salt of Life
színes, feliratos, olasz vígjáték, 90 perc, 2011 (12)
Rendező: Gianni Di Gregorio
Főszereplők: Gianni Di Gregorio, Alfonso Santagata, Valeria Cavalli

A Vénasszonyok nyara után Gianni a fiatalabb korosztály felé kacsingat. Bár tökéletesen elégedett a családi életével, úgy érzi, hogy fel kell szednie egy fiatal nőt, hogy ezzel férfiasságát bizonyítsa. Elkeseredett próbálkozásai komikus helyzetekbe sodorják.

 

 

Az igazság ára – The Lincoln Lawyer
színes, feliratos, amerikai dráma, 118 perc, 2011 (16)
Rendező: Brad Furman
Főszereplők: Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillippe

Az igazság ára című fordulatos thrillerben Matthew McConaughey a dörzsölt, karizmatikus Los Angeles-i bűnügyi védőügyvédet, Michael “Mick” Hallert alakítja, aki Lincoln Continental kupéjának hátsó ülését használja irodaként. Mick eddig javarészt piti bűnözők védelmét látta el, ám most úgy érzi, megfogta az isten lábát: egy gazdag Beverly Hills-i playboy (Ryan Phillippe) ügyét bízzák rá, akit emberölési kísérlettel vádolnak. Az ügyvéd azt hiszi, könnyű dolga lesz, ám a rengeteg pénzzel kecsegtető eset, amely pofonegyszerűnek ígérkezik, hamarosan halálos játszmává alakul át. Hallernek nemcsak egy hozzá hasonlóan mesteri manipulátorral, de saját lelkiismeretével is meg kell küzdenie.

 

 

Janus
színes, magyar játékfilm, 72 perc, 2011 (12)
Rendező: Pozsgai Zsolt
Főszereplők: Stohl András, Máté P. Gábor, Szebeni János

Janus Pannonius és Mátyás király életre-halálra szóló összecsapása egy elhagyott vidéki vasútállomáson. A nagy költő összeesküvést szervezett legjobb barátja ellen, Mátyás pedig a menekülő áruló után siet. Janus Pannonius öngyilkossága előtt találkoznak. Árulás, ármány, politika, leszámolás, szerelmi háttér bonyolódik az izgalmas, lendületes történetben – mai hajléktalan környezetbe ágyazva, nem kevés mai áthallással. Meg tud-e bocsánati a király legkedvesebb emberének? És mi az ára ennek a megbocsátásnak?

 

 

Koszorúslányok – Bridesmaids
színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 125 perc, 2011) (16)

Rendező: Paul Feig
Főszereplők: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Melissa McCarthy

Annie élete egy nagy káosz. Ám amikor megtudja, hogy legjobb barátnőjét eljegyezték, muszáj, hogy ő legyen Lillian koszorúslánya. Bár se pasija, se pénze, Annie átblöfföli magát a drága és bizarr rituálékon. Egy esélye van, hogy minden tökéletes legyen, és megmutassa Lilliannek és a többi koszorúslánynak, mire képes valaki azért, akit szeret.

 

 

A pap – Háború a vámpírok ellen – Priest
színes, magyarul beszélő, amerikai akció-horror, 87 perc, 2011 (16)
Rendező: Scott Charles Stewart
Főszereplők: Paul Bettany, Lily Collins, Maggie Q

Évszázadok óta dúl a háború emberek és vámpírok között. A végső Vámpír Háború veteránja, a legendás katonapap (Paul Bettany) visszavonultan, békében él az egyik utolsó emberi városban, a magas falakkal körülvett, szomorú erődítményben, amelyet kemény kézzel irányít az egyház. Ám egy vámpírhorda elrabolja az unokahúgát (Lily Collins), ő pedig – dacolva az egyházi tiltással – megszegi szent esküjét, és a nyomukba veti magát. A falon kívülre, a végtelen sivatagba vezető hadjáratán elkíséri őt a lány vőlegénye, a senkiföldje egyik nyughatatlan seriffje (Cam Gigandet) és egy katonapapnő (Maggie Q), aki – ha közelharcra kerül a sor – nem evilági tudását is fegyvernek használja. Szükségük is lesz rá a félelmetes világokba vezető útjuk során. Hiszen az ellenfeleik sem evilági lények.

Válasz