0

Film premierek – 2011.03.10.


Anyát a Marsra
színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film, 88 perc, 2011
Rendező: Simon Wells
Főszereplők: Seth Green, Dan Fogler, Elisabeth Harnois

“Vidd ki a szemetet!” “Edd meg a vacsorát!” – Mi szükség is van az anyukákra? Nos, a kilenc éves Milo (Seth Green) akkor jön rá, valójában milyen nagy szüksége is van az anyukájára, amikor marslakók rabolják el a mamát, hogy ellopják az “anyaságát” a kis marslakó gyerekeknek. Milo számára ekkor veszi kezdetét élete legnagyobb kalandja: potyautas lesz egy űrhajón; bonyolult, többszintes bolygót kell navigálnia, és meg kell küzdenie egy egész űrlény-nemzettel és vezérükkel (Mindy Sterling). Gribble (Dan Fogler), az agyban nagy földalatti földlakó, és a lázadó marslakólány, Ki (Elizabeth Harnois) segítéségével. Milo-nak vajon sikerül megtalálnia eltűnt édesanyját?

 

Egy család
színes, feliratos, dán filmdráma, 111 perc, 2010
Rendező: Pernille Fischer Christensen
Főszereplők: Lene Maria Christensen, Johan Philip Asbaek, Jesper Christensen

Ditte egy híres pék família sarja, de a családi tradícióktól igencsak távoli sorsot tervez magának. Szeretné beutazni a világot, élni a nagybetűs életet, és úgy látszik, hogy mindez valóra is válhat, mikor felajánlják neki az álom munkát New Yorkban. Édesapja azonban súlyosan megbetegszik, és úgy tűnik, hogy Ditte kénytelen lemondani az utat, hogy vele maradjon, ezzel azonban kockára teszi eddigi életét, sőt szerelmét is, mert párja Amerikába vágyik. Ditte választás elé kerül: vagy követi álmait, vagy otthon marad, hogy összetartsa széteső családját és az élet hirtelen már nem is olyan egyszerű, és könnyű.

 


Kellékfeleség
színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 117 perc, 2011
Rendező: Dennis Dugan
Főszereplők: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Brooklyn Decker

Danny (Adam Sandler) megrögzött agglegény és jegygyűrű-viselő: a gyűrű ereje óvja meg őt a tartós kapcsolatoktól, és biztosít mindig hihető ürügyet, ha le akar lépni. Ám amikor végre rátalál álmai nőjére (Brooklyn Decker), ki kell valamit találnia, amivel lezárhatja eddigi füllentései sorát. Megkéri a titkárnőjét (Jennifer Aniston) és a gyerekeit, hogy adják ki magukat jövendőbeli ex-családjának. Egyik hazugság követi a másikat, mígnem egy nagy közös családi utazáson találják magukat Hawaiin. Az önfeledt nyaraláson mindenki igyekszik a kitalált történethez tartani magát, de végül már senki nem tudja, mi igaz, vagy mi nem az.

 


A rítus
színes, feliratos, amerikai misztikus thriller, 114 perc, 2011
Rendező: Mikael Hafström
Főszereplők: Sir Anthony Hopkins, Colin O’Donoghue, Alice Braga

Egy hitéből szinte teljesen kiábrándult ifjú pap (Colin O’Donoghue) a Vatikánban képezi tovább magát, és a legjobb szándéka ellenére is kénytelen megtanulni az ördögűzés szabályait. Római tartózkodása során találkozik Lucas atyával (Anthony Hopkins), és onnantól kezdve másképp tekint az egyházra, Rómára, a hitre és az ördögre. Lucas atya ismeri a hit sötét oldalát. Az idős pap az életét tette a gonosz elleni küzdelemre, és nem válogat az eszközökben. Azt reméli, hogy Michael személyében végre rátalált a rég keresett tanítványára.

Válasz